Tip na výlet s regionální potravinou!
Sdílej článek
Malebný Jihomoravský kraj je známý především pro svou vinařskou a zemědělskou tradici. Jeho krásu však najdeme i pod zemí.
Výlet můžete začít sestupem do naší nejhlubší propasti Macochy v oblíbených Punkevních jeskyních. Cesta nás dále zavede za ochutnáním kousku přírody, a to do Farmy Amálka v Karolíně na Blanensku, kde chovají desítky koz a ovcí. Je to rodinný podnik Michaly Zdrubecké, kde vyrábějí pravý domácí kozí sýr pařený z čerstvě nadojeného mléka tradičním způsobem. Polotvrdý ručně vyráběný sýr si uchovává typickou výraznou chuť a vynikající nutriční hodnoty, proto plným právem zvítězil v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje za rok 2017.
Výpravu po přírodních zajímavostech můžeme zakončit odpočinkem v Arboretu Šmelcovna, kde se na téměř devíti hektarech rozkládá úžasná veřejně přístupná zahrada, která je nově doplněná i o ovocné stromy.