Pigymáma ve spolupráci s Madetou a zpěvačkou Kamilou Nývltovou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Dalším receptem jsou lívance.
Sdílej článek
Zpěvačka Kamila Nývltová pro nás připravila další skvělý recept. Lívanečky, které si můžete dát k snídani, k obědu, k večeři i jako sladkou svačinu.
Co budete potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 4 lžíce cukr krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek Jihočeského polotučného mléka nebo Jihočeského plnotučného mléka
Na dokončení:
- Jihočeský Nature bílý jogurt, Jihočeská zakysaná smetana 18%, Lipánek vanilkový
- oříšky
- med
- skořice
Postup:
- Všechny suroviny postupně dobře promícháme ve velké míse.
- Těsto nesmí být tekuté, ale zároveň ani ne moc tuhé. Proto se nebojte přidat buď o trochu více mouky, anebo trochu více mléka. Až nám vznikne krásné těsto, připravte pánev na palačinky, nalijte na ni trochu oleje a rozpalte.
- Až bude pánev dostatečně rozpálená začněte nalévat postupně těsto do míst na lívance. Nechte chvíli zapéct a potom lívanec lžící otočte, aby se nám dobře osmažila a dopekla i druhá strana. Až chytnou lívanečky z každé strany opravdu velmi zlatavou až hnědou barvu, můžete je vyndávat na talíř. Je to přibližně z každé strany 3 minuty.
- Hotové lívanečky můžeme polít bílým jogurtem, zakysanou smetanou a nebo třeba i vanilkovým Lipánkem. Zalijeme medem, posypeme oříšky a skořicí. A už si popřejeme jen dobrou chuť.
_tip_
Partner speciálu: