Určitě každá z nás zná ten pocit, kdy se ráno smutně díváte na rozmrazené maso a přemýšlíte, co si s ním počít. Spousta receptů se v naší kuchyni zabydlí a jsou omílané jako malá násobilka na prvním stupni. Vyzkoušejte vepřové nudličky se zázvorem, třeba se tento recept zabydlí ve vaší kuchařce.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- asi 500 g vepřové kýty
- 1 menší cibuli
- 2 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1 jablko
- trochu vína na podlití
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- Vepřové maso omyjte, osušte, nakrájejte na plátky, lehce naklepejte a nakrájejte ho na nudličky.
- Na pánev dejte trochu oleje a na něm krátce osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte maso, osolte, opepřete a chvíli smažte.
- Potom podlijte vínem, přidejte nastrouhaný zázvor a nakrájené jablko.
- Chvíli před koncem i prolisovaný česnek. Podávejte s rýží a zeleninovou oblohou.
_tip_