
Taky máte dojem, že po všem tom nezdravém jídle, které většinou přes svátky konzumujeme, potřebujete trochu odlehčit svému zažívání? Nebo jste si dali novoroční předsevzetí, že chcete svůj jídelníček obohatit o zajímavá a lehčí jídla? Tak právě pro vás máme tip na zapečené těstoviny, jaké možná neznáte.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- balení těstovin (nemusí být celé)
- dvě porce lososa bez kůže
- trochu másla
- hladkou mouku
- asi 150 ml mléka
- hlavičku brokolice
- 10 sušených rajčat
- čerstvou bazalku
- sůl
- pepř
- 100 g strouhaného sýra (ideálně čedar)
- 100 g mascarpone
Postup:
Podle receptu uvaříme těstoviny v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Hlavičku brokolice očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do sítka a necháme v hrnci s vodou napařit tak, aby nebyla příliš měkká, ani tvrdá.
V druhém hrnci zpěníme máslo s hladkou moukou, přilijeme mléko a necháme provařit. Do vzniklého bešamelu nakonec přidáme sýr mascarpone, nakrájená sušená rajčata a čerstvou bazalku, vše dochutíme solí a pepřem. Do zapékací mísy dáme porce lososa, přidáme těstoviny smíchané s omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a necháme asi 40 minut zapéct.
_tip_