Tento recept se u nás v rodině dělá už léta. Myslím, že ho kdysi někdo našel na internetu, recept se osvědčil, a tak v něm pokračujeme a párkrát do roka se bábovka objeví u nás doma na stole. Já jsem se ale rozhodla recept trochu „vytunit“, udělat zdravější variantu, nahradit pár surovin a sláva, na světě je bábovka, kterou může i můj roční syn. Tady je recept.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- 1 hrnek třtinového cukru
- 3 hrnky špaldové mouky (já dávala hladkou, protože jsem neměla jinou k dispozici, ale nejspíš by byla lepší polohrubá)
- 1 balení bezfosfátového prášku do pečiva
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku rozehřátého kokosového oleje (zkoušela jsem i s olivovým a bábovka se také povedla, jen dle mého názoru nebyla tak chuťově dobrá)
- 1 lžíce karobu
Postup:
- Vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
- Přidáme olej.
- V další míse prosejeme mouku a přidáme prášek do pečiva.
- Pak na střídačku vmícháváme k vaječné směsi mouku s mlékem tak, aby se netvořily hrudky.
- Vzniklé těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné z polovin přidáme lžíci karobu a těsto „obarvíme“.
- Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a střídavě do ní lijeme obě těsta.
- Pečeme cca 45 minut při 150 °C nebo dle charakteru trouby a s ohledem na naši zkušenost. Ideální je píchnout do bábovky na několika místech špejlí a zjistit, zda je dostatečně propečená.
Přeji dobrou chuť.
PS: Ano, děti by neměly jíst moc cukru, ale prcek sní většinou jen kousíček. A bábovka celkově až tak sladká není, soudě podle toho, že zbytek rodiny si bábovku ještě cukruje.
_tip_