Kysané zelí je plné vitamínů, které naše tělo chrání v chladném zimním období proti nemocem. Je škoda ho nechat ležet ladem, navíc pokud jste si vlastní zelí na podzim natlačili sami. A tak ho rozhodně využívejte, kdykoliv k tomu bude příležitost.
Sdílej článek
Potřebovat budete:
- asi 5 větších brambor
- cca ¼ kg kysaného zelí
- sůl
- kmín
- kuřecí stehna
Postup:
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na cca 0,5 cm silné plátky. Vyložte jimi připravený plech nebo pekáč, posypejte je solí a kmínem.
Na ně navrstvěte kysané zelí a nakonec přidejte omytá, osolená a pokmínovaná kuřecí stehna.
Kuřecí stehna většinou pustí dostatek tuku, není tedy potřeba přidávat olej.
Pečte cca 45 minut v troubě vyhřáté na 150–180 °C.
_tip_