Naše země je na tradice velmi bohatá. Máme své oblíbené zvyky, pokrmy a spoustu dalšího. Jedním z tradičních vánočních pokrmů je i tzv. černý kuba – tedy jídlo z hub a krup, který nesměl chybět na žádném štědrovečerním stole. Vyzkoušejte si tímto staročeským pokrmem obohatit některý z vánočních dnů.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- cibuli
- sušené nebo mražené houby
- kroupy
- sádlo
- česnek
- sůl
- majoránku
- pepř
Postup:
Ječné kroupy vyperte a nechejte přes noc nabobtnat.
Na sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte houby a chvíli smažte spolu. Poté přidejte kroupy, dochuťte utřeným česnekem, solí, majoránkou a pepřem. Poté vymažte zapékací misku sádlem a směs hub a krup do ní vložte.
Pečte při 180 °C asi 30 minut.
_tip_