Léto je neopakovatelné pro svou bohatou nabídku zeleniny a ovoce, a proto by byla škoda, toho patřičně nevyužít a nevařit z čerstvých surovin, dokud je to možné. Myslím si, že stejně tak, jako se najdou stovky různých podob klasického domácího guláše, tak se najdou i spousty variací na lečo. Každý do něj dává něco jiného, jinak ho chutí, ale podstatné je, že lečo se stalo nezaměnitelným letním pokrmem, který se vaří snad v každé české domácnosti.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 4 papriky
- 6 rajčat
- 1 střední cibuli
- olej
- kvalitní klobásku
- 4 vajíčka
- sůl
- pepř
Postup:
Na oleji si osmahneme cibuli, mezitím si nakrájíme omyté papriky a rajčata a přidáme do základu. Ve chvíli, kdy začnete krájet klobásku, si možná většina z vás posteskne, že zdravě vypadající jídlo je totam, ale vyberete-li takovou uzeninu, kde procento masa bude markantně převyšovat chemické přísady (ano, opravdu se dají koupit kvalitní uzeniny, v nichž chemie prakticky není vůbec, jen musíte dobře hledat), tak si myslím, že to není proti ničemu. Nakrájenou klobásku tedy přidejte k zelenině, osolte, opepřete a nechejte chvíli dusit.
Nakonec přidejte rozklepnutá vajíčka, nechejte provařit a podávejte třeba s čerstvým pečivem. Je to opravdu letní rychlovka, při níž můžete zužitkovat přebytky ze zahrádky.
A jak děláte lečo vy? Inspirujte nás svým originálním receptem!
_tip_