1
Čas červené řepy právě nastal, a tak ji hospodyňky začínají všemožně zpracovávat. Zkoušeli jste ale někdy červenou řepu usmažit? Je to opravdová lahůdka, kterou klidně pohostíte i návštěvy s vybíravými jazýčky.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- červenou řepu
- oblíbené koření nebo bylinkovou směs
- sůl
- olej
Postup:
Červenou řepu nakrájejte na tenčí plátky, do misky si připravte koření (např. grilovací koření, sušenou směs bylinek ze zahrádky atp.) a plátky jím posypejte.
Pokud použijete koření bez soli, je dobré plátky ještě posolit, aby měly tu správnou chuť. Potom je vložte do rozpáleného oleje a chvíli smažte.
Můžete je v oleji nechat déle a osmažit je dokřupava, ale na to, aby změkly, jim stačí chvilka. Následně je na kuchyňské utěrce dobře osušte od přebytečného tuku a ještě teplé servírujte.
Tip: Plátky červené řepy můžete na den naložit do směsi oleje, koření a soli a následně grilovat. Budou chutnat stejně skvěle.
_tip_