Pigymáma ve spolupráci s Madetou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Prvním receptem jsou škvarkové lívance se slaninou a sýrem.
Sdílej článek
Po loňském pomazánkovém speciálu jsme zpět s vánočním speciálem plným chutí! Letos jsme si pro vás připravili výběr deseti originálních receptů od Madety, které budou skvělým přírůstkem do jakékoli kuchařky. Těšit se můžete na nové pojetí klasik jako jsou cibulačka a česnečka a inspirativní chody jako steaková omáčka s nivou nebo burger s masovými chilli koulemi. Ani milovníky sladkého nenecháme na holičkách, připravíme si pudinkové dezerty do skleničky, vánoční vanilkové košíčky, nebo vlastní bombardino!
Prvním receptem na našem vánočním menu jsou škvarkové lívance se slaninou a sýrem gouda. Že musí být lívance sladké? Jistě, že nemusí. S naším receptem zjistíte, že stejně jako palačinky, i lívance na slano mají své kouzlo.
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- špetka soli a pepře
- 2 balení sýru gouda ze Sýrařova výběru
- 100 g slaniny
- 40 g mletých mandlí
- 10 g prášku do pečiva
- avokádo
- 50 g vepřových škvarků
- olej na pečení
- javorový sirup
Postup:
- Vejce, sůl, pepř, mandle, prášek do pečiva a škvarky rozmixujeme na hladké těsto.
- Dávkujeme a smažíme na rozpálené pánvi s olejem.
- Mezitím si na druhé pánvi opečeme slaninu z obou stran do křupava.
- Horké lívance vrstvíme a prokládáme plátkem sýru gouda a plátkem slaniny.
- Přidáme kapku javorového sirupu a podáváme s avokádem nakrájeným na plátky.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner vánočního speciálu: