2
Dbát na pravidelné stravování se vyplatí. Vaše zažívání vám bude vděčné a linie to také ocení. Často opomíjené svačiny vás s tímto koláčem budou bavit. Jestli se ovšem k pravidelnému svačení přesto nedonutíte, můžete ho zařadit i na oběd nebo večeři. Určitě ho vyzkoušejte, protože je vynikající.
Sdílej článek
2
Budete potřebovat:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek ovesných vloček
- 4 vejce od spokojených slepic
- hrnek mléka
- ⅓ hrnku olivového oleje
- 1 malou cibuli
- 2 stroužky česneku
- brokolici (cca ½ hlávky)
- 2 rajčata
- 100 g kvalitní šunky
- sýr Grana Padano (nebo jiný podle chuti)
- provensálské bylinky
- sůl
- pepř
Postup:
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- V míse smíchejte mouku, vločky, vejce, mléko, olej, bylinky, sůl a pepř. Směs vlijte do vymazané koláčové formy.
- Na pánvičce orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s namačkaným česnekem, přidejte pokrájenou brokolici (případně jinou oblíbenou nebo sezonní zeleninu – špenát, chřest apod.).
- Směs rovnoměrně rozprostřete na těsto, navrstvěte plátky rajčat, kousky šunky a strouhaný sýr.
- Vložte do trouby na 25 minut.
_tip_